ÚvodŠperkyStrieborné šperky s kameňmiPrívesky striebro

Amonit prívesok striebro Ag 925 83999

Amonit prívesok striebro Ag 925 83999

Krásny a výrazný strieborný prívesok s amonitom. Ag 925. Amonit je zaniknutou skupinou druhohorných fosílnych morských bezstavovcov, u ktorých bola organická hmota nahradená kremeňom v procese, ktorý trvá sto rokov… viac »

Dostupnosť:
posledné  1 ks
Doručíme
Doručíme do štvrtka 26. 09.
Kód produktu:
VY1483999NF5
Pôvodná cena:
58.30 €
Ušetríte:
17.49 € −30%
Vaša cena:
40.81 € vr. DPH

Nakúpte a získajte dopravu za 3.20 €
zobraziť možnosti dopravy

Zásielkovňa Z-Point3.20 €
GLS výdajné miesto3.80 €
GLS4.50 €
Packeta Home5.40 €

Zvoľte variantu:

Amonit prívesok striebro Ag 925 83999

Krásny a výrazný strieborný prívesok s amonitom. Ag 925. Amonit je zaniknutou skupinou druhohorných fosílnych morských bezstavovcov, u ktorých bola organická hmota nahradená kremeňom v procese, ktorý trvá sto rokov alebo dlhšie. Najčastejšie sa nachádza na Madagaskare. Nezvyčajný tvar a kresba robí z amonitu krásny šperk. Kupujete priamo vyobrazený šperk.

Meno „ammonite“ pochádza z názvu starého egyptského boha Ammon. Ammon je v dávnej literatúre zastúpený hlavou barana so skrútenými rohmi, ktoré pripomínajú amonitové špirálovité škrupiny. Plínius Starší, rímsky historik, opísal amonity ako najsvätejšie kamene v starovekej Etiópii, pretože sa verilo, že prinášajú prorocké sny.

Amonit ako talizman

Rozpolený amonit sa používal ako svadobný dar, pretože dve polovice tvoriace celok symbolizovali manželský pár.

V staroveku sa verilo, že fosílie sú darom hviezd a boli uctievané mnohými kultúrami, najmä ako talizman na ochranu a dlhý život.

Vo Feng Shui amonít predstavuje energiu krajiny. Energia krajiny je energiou stability, trpezlivosti, čestnosti, rovnováhy a vynaliezavosti. Energia krajiny je energiou rastu, expanzie, nových počiatkov, výživy a zdravia.

Súvisiace produkty